Éljünk vidéken?

A mi kis falunk és a falusi CSOK

2019. júliusától a kisgyermekes családok közül, sokan mérlegelték a Falusi CSOK adta lehetőségeket. Mint ismeretes, ezen állami támogatás a kisebb településekre költöző vagy élő családok számára biztosít Otthonteremtési Kedvezményt.

De itt jön a dilemma!

Költözzünk e egy új, számunkra ismeretlen lakóhelyre, ahol nem ismerjük az ott lakókat, netán kevesebb lehetőség van a bevásárlásra, kevésbé biztosított az egészségügyi ellátás, a szabadidős programok kínálata gyérebb.

Az utóbbi egy-két év azt mutatja, hogy egyre több fiatal család dönt a falusi élet mellett. Mindennél fontosabb számukra, hogy boldogsággal megtöltött, saját családi otthont teremtsenek, ahol békében felnevelhetik gyermekeiket. A gyerkőcök megismerkedhetnek a kertészkedéssel, netán az állatok tartásával és legfőbb alapvető emberi értékekkel, mint igazság, szeretet, tisztelet.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
falusicsok

De a kezdeti lelkesedés, az évek múlásával alább hagy e? Megtalálják e a családok a számításaikat, biztosítottnak érzik e a megélhetőségüket a vidéki élet színpadán? Vissza tudnak e térni a gyökerekhez, ahol minden család otthon érezheti magát.

Nos, a Falusi CSOK igénylésére 2022. június 30-ig van lehetőség, a preferált településeken. Falusi CSOK igénybevételére meglévő gyermekeik után házastársak, élettársak és egyedülálló személyek – életkortól függetlenül – egyaránt jogosultak lehetnek. Vállalt gyermek után kizárólag házaspárok igényelhetik a kedvezményt, akik közül legalább az egyik fél 40 év alatti.

A tanyán, birtokközponton, preferált kistelepülésen lévő lakáshoz/lakóházhoz igényelt Családi Otthonteremtési Kedvezményt (Falusi CSOK) felhasználhatja bővítésére és/vagy korszerűsítésére, akár ezzel egyidejűleg a használt ingatlan megvásárlására is.

falusicsok

Az élet nagy kérdéseiben (ilyen a támogatás igénylés) megfontoltan érdemes dönteni.

falusicsok

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

Lakitelek és környéke
KAPCSOLAT: +36 30 399 3130