Karácsony stílusosan

A karácsony közeledtével mindenki igyekszik becsempészni a lakásba az ünnepi hangulatot. Egy kis mécses, néhány színes égő, vagy egy kedves ajtódísz mind segít ráhangolódni az ünnepekre.

Először is fontoljuk meg, hogy milyen stílusú az otthonunk – hagyományos, elegáns, modern, egzotikus, természetes? A karácsonyi dekorációnak ehhez passzolni kell. Egy hagyományos karácsonyi dekoráció abszolút nem működik pl. egy minimalista térben, épp úgy nem, mint egy sikkes díszítés nem passzol a falusias stílushoz.

  • A hagyományos karácsonyi dekoráció minden otthonba illik – vidéki vagy városi
  • modern vagy régi-módi
  • ahol családosok vagy gyermektelen
  • fiatalok vagy idősek élnek. A hagyományos karácsonyi dekoráció alapszínei a piros, zöld és arany. A szövetek dúsak és klasszikusak, a dekorációk fényesek és elegánsak, ismételten bársony szalaggal vagy masnival díszítve. A hagyományos karácsony gondolata általában boldog memóriákat idéz elő bennünk: a szokásos családi összejövetelek a karácsonyfa és az ünnepi asztal körül
  • a fenyőfa illata
  • a csillagszórók sistergése
  • a gyertyaláng táncolása
  • a szaloncukrok íze
  • a szentesti vacsora zaja
  • az ajándékok kibontása stb.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
Felirat

A természetes karácsonyi dekoráció nem csupán az egyik legszebb dekorálási stílus, de kivitelezése egyszerű, olcsó és környezetbarát! A természetes karácsonyi dekorálás alapfeltétele, hogy az elemeket és anyagokat a természet nyújtsa. Gyűjtsünk mindenféle erdei bogyókat, hajlékony vesszőket, örökzöld leveleket, ágakat, színes lehullott leveleket, tobozokat, diókat, mogyorókat stb. Ezekből készítsünk füzéreket, koszorúkat, asztali és fenyőfa díszeket stb.

Az elegáns karácsonyi dekoráció a legízlésesebb és talán a legszebb díszítési irányvonal. Az elegáns dekoráció alapszabálya a harmónia – a vizuális összhang. Ezért nagyon fontos, hogy maximum 3 színt, 3 formát és 3 felületet használjunk. Az egyik szín legyen egy fényes fém – pl ezüst, arany, bronz, de lehet üveg, tükör, vagy gyöngy. A másik két szín alkalmazkodjon a laktér színskálájához és a lakberendezés stílusához. A cél a ragyogás, de mérsékelten és megfontoltan kivitelezve.

A modern karácsonyi dekoráció azokba a lakásokba ill. terekbe passzol, amelyek útmutatók a lakberendezésüket illetően. A kivitelezése maximalista precízséget, és minden részletre való odafigyelést igényel. A modern dekoráció alapszabálya a színek, formák, anyagok és felületek szigorú harmóniája. A textilek és felületek összhangban vannak vagy kiegészítik egymást. Cél a tudatos harmónia laza, nyugodt hatást keltve.

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

Lakitelek és környéke
KAPCSOLAT: +36 30 399 3130