Egy ingatlan piacra kerülésének okai kihatással lehetnek az eladás folyamatára

Mire is gondolok?

- Eladás saját, belső elhatározásból – amikor a jelenlegi ingatlanát kinövi a család, vagy épp ellenkezőleg, a gyerekek kirepültek és kisebbre, gazdaságosabban fenntartható ingatlanra van szükség, városrészt szeretnének váltani stb.

- Eladás külső ok miatt – a megváltozott családi élethelyzetek vezetnek az ingatlan eladásához, amelytől egyébként nem válnának meg.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
Gyerekvállalás

Teljesen érthető, hogy megjelenik egy egyfajta izgalom és nyugtalanság még az első, ideálisabb esetben is. Ráadásul a folyamat többnyire két szálon fut, az eladással egy időben már keresni is kell az új ingatlant. Ilyenkor könnyű „hibákat” elkövetni, amelyek hátráltathatják az eladást.

1. Túlárazás. – Az érzelmi kötődés sokszor eredményez az ármeghatározásban is elfogultságot. Túlárazással komoly vevőket veszíthet. Tartózkodjon az egyoldalú, Önt korlátozó, felbonthatatlan közvetítési szerződések aláírásától is olyan közvetítővel, aki azt mondja, amit Ön hallani szeretne.

2. Korlátozottan rendelkezésre állás. – Késleltetheti az eladást, ha nehéz időpontot egyeztetni. Egy ingatlan eladása alkalmazkodást igényel eladói részről is, ezért legyen rugalmas és motivált.

3. Rendetlenség. – Kényelmetlen erről beszélni, de kell. A napi rutin, leterheltség gyakran meglátszik az ingatlanokon. Ha ez Önnel is előfordul, vegyen erőt magán és az eladás idejére tegye átláthatóbbá, vonzóbbá ingatlanát.

4. Kompromisszumképtelenség. – Nem csak a végleges eladási árra vonatkozóan, hanem minden kapcsolódó tényezővel is, pl. ingóságok, birtokba adás stb. Törekedjen az Önnek és a Vevőnek is elfogadható megállapodások megkötésére.

Ha Önnek is eladandó ingatlanja van, szívesen segítek az értékesítésben.

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

Lakitelek és környéke
KAPCSOLAT: +36 30 399 3130