Tervezzen tavaszi kirándulást, vidéki hangulatban. Foglaljon most!

Mozgó ünnepeken, mozgalmas kirándulások 2021-ben.

A naptári ünnepek egy része mindig a naptári év egy és ugyanazon napjára esik, a luniszoláris ünnepek esetében azonban időpontjuk változó. Ez utóbbiak a mozgó ünnepek, amelyek az év más-más napjára, de a hétnek mindig azonos napjára esnek.

Melyek ezek a mozgó ünnepek? A húsvét mindig a tavaszi napéjegyenlőséget követő holdtölte utáni első vasárnap, s így időpontja márc. 22. és ápr. 25. közt bármely vasárnapra eshet. Ehhez igazodik a farsang, a böjt és a pünkösd ideje is.

Mozgó ünnepnapok 2021-ben.

Pontosítsuk az idei dátumokat! Farsang a vízkereszt napjától (január 6.) hamvazószerdáig (február 17.) tartó időszak. A nagyböjt hamvazószerdától húsvét vasárnapjáig (április 4.) tart. Húsvétkor ér véget a 40 napig tartó böjt. Húsvét az egyházi év mozgó ünnepeinek is középpontja. Húsvét vasárnapja április 4-én, húsvét hétfői locsolkodás április 5-én lesz. Pünkösd a húsvétot követő ötvenedik napon kezdődik, május 23-24.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
Farsang

Az ünnepnapokra igyekezzünk örömteli kikapcsolódást, utazást tervezni. Töltsük a szabadságunkat a természetben, ünnepi hangulatban. A négy napos húsvéti hosszú hétvége is lehetőséget ad utazásra, belföldi pihenésre. Tervezzünk kalandokat, élményekkel teli kiruccanásokat!

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

Lakitelek és környéke
KAPCSOLAT: +36 30 399 3130