Megbízna-e ingatlanközvetítőt, amennyiben ingatlant szeretne eladni?

Az emberek többsége nem akarja maga árulni a lakását, kétharmaduk ingatlanközvetítőt kérne meg, ha értékesítené ingatlanját.

Elsősorban az ingatlan értékesíthetőségének és „láthatóságának” javításában, valamint a reális piaci értékének meghatározásában látják a magyarok az ingatlanközvetítők legfőbb hozzáadott értékét. A mostani piaci helyzetben az eladók csupán harmada próbálja külső segítség nélkül árulni ingatlanját. A többiek az ingatlan meghirdetésében, az érdeklődő telefonhívások kezelésében, a potenciális vásárlók fogadásában, az alkudozás lebonyolításában, inkább igénybe veszi a közvetítők segítségét.

Sok esetben nehéz feladat, komoly vevőket találni egyes ingatlanokra.

Azonban az eladók erősödő tudatosságát mutatja az is, hogy a ló túl oldalára sem estek át az emberek a gyorsabb eladás reményében és csak kevesen „halmozzák” a közvetítőket”. Számos hátránnyal és buktatóval járhat egyszerre több közvetítőt megbízni. Egyrészt több időt vehet igénybe folyamatosan több céggel tartani a kapcsolatot, többek közt azért is, mert az eladónak informálási kötelezettsége is van az ingatlanosok felé, másrészt magasabb költségekkel is járhat.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
ingatlanosok

A jövőben előtérbe kerülhetnek az olyan irodák, amelyek komoly marketingtámogatást tudnak nyújtani az általuk közvetített ingatlanok hirdetéséhez, reális ármeghatározást, és hivatalos értékbecslést is képesek készíteni. Mindezt természetesen amellett, hogy kezelik a bejövő érdeklődéseket, előszűrik a vevők igényeit és lehetőségeit, illetve segítenek az eladó és a vevő közti korrekt érdekegyeztetésben is.

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

KAPCSOLAT: +36 30 399 3130