Ezeket a dolgokat ne tegye, ha szeretné eladni a lakását!

Sok mindent hajlandóak vagyunk megtenni azért, hogy minél előbb és minél magasabb áron adhassuk el otthonunkat.

Sokan fognak különböző felújításokba, melyek vagy visszahozzák az árukat vagy nem. De azon felül, hogy jó néhány felújítás bizony pénzkidobás, még elég hosszú azoknak a dolgoknak a listája, amelyeket nem szabad megtennünk, ha eladnánk otthonunkat.

Ne hagyjuk figyelmen kívül otthonunk külsejét!

A külső legalább annyira fontos, ha nem még fontosabb, mint a lakás belseje, hiszen ezt pillantják meg először a vevők. Ez persze nem jelenti azt, hogy egy vagyont kell költenünk a ház körüli munkálatokra. A lenyírt gyep, és sövény, a kigazolt virágoskert és a rendezett udvar éppen elég.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
Felirat

Ne higgyük azt, hogy a vevők nem néznek be a szekrényekbe is!

Természetesen a vevőknek semmi közük nincs ahhoz, hogy mit tárolunk azokban a szekrényeinkben, amelyeket magunkkal viszünk költözéskor. De a beépített szekrényekbe, konyhaszekrénybe igenis benézhetnek, hogy lássák, mennyit tudnak majd bele pakolni. Ezért figyeljünk oda, hogy a lakás rendbetétele ne abból álljon, hogy mindent bezsúfolunk a beépített szekrényekbe, hanem inkább rakjunk rendet ott is.

Ne feledkezzünk meg a szagokról!

Ez különösen érvényes akkor, ha kisállatot tartunk, vagy a lakásban dohányzunk, esetleg penésszel dohosodással küzdünk. Az állatok és a dohányzás kellemetlen szagát legjobban az aktív szén tünteti el. Ha a penész okoz problémát, kérjük szakember segítségét.

Ne felejtsük el beengedni a fényt a házba!

Ez igaz fényképezéskor és a vevők érkezésekor is. Húzzuk fel az összes redőnyt, reluxát, húzzuk el a sötétítő függönyöket, hadd áradjon a természetes fény. Ha pedig a vevők sötétedés után érkeznek, kapcsoljuk fel az összes villanyt, de előtte ne felejtsük el ellenőrizni, hogy minden izzó ég-e.

Ne hagyjuk figyelmen kívül más hasonló lakások árait!

Mielőtt megállapítanánk az árat, nézzük meg mennyiért hirdetnek hasonló méretű és adottságú lakásokat a környékünkön. Az általunk meghatározott ár a környék átlagárától ne térjen el több mint 10%-kal.

Ne zárkózzunk el attól, hogy ingatlanost fogadjunk!

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

Lakitelek és környéke
KAPCSOLAT: +36 30 399 3130