Alku vagy nem alku?

Sokáig egységesen az alkuk 10 % körül mozogtak, és a vevők eleve ezt tekintették kiindulásnak, majd a piac változásával az alkuk folyamatosan csökkentek, mígnem megszűntek, és elindult a licit.

Mára már a licit rendszere is lenyugodott,

a túlfűtött piaci állapot a tavalyi évben kifújt, és az én megfigyelésem szerint vannak ingatlanok a piacon, amikben nincs alku, és vannak olyanok, amelyek árába eleve számolt a tulajdonos egy kis alku lehetőséget.

Vevőként nagyon

nehéz kiigazodni a mostani időszakban, hiszen a szívünk szerint alkudnánk, de az eszünk szerint meg nem maradnánk le a jó lakásról.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
...de azért hajlandóak némi alkura...

Az eladók is 2 csoportba sorolhatóak. Vannak, akik gyorsan költöznének tovább, így belőnek egy alacsonyabb, de még reális piaci árat, amit alku nélkül szeretnének elérni… És vannak azok, akik a jó piaci környezetet meglovagolva, a lehető legmagasabb árat várják el, de azért hajlandóak némi alkura.

Tudom, az igazság mindig odaát van, de

nagyon nehéz okosan, jót tanácsolni az ügyfélnek. Amit mi magunk most megfigyelünk, azok az árcsökkenések. Szerencsére újra megjelentek, és ez a hirdetőportálokon is jól látszik. Ez mindenképpen jelzés a vevőnek, hogy az eladóban van hajlandóság a közös ár kialakítására.

Ha ilyennel találkozunk,

érdemes alkudni, de tisztában kell lenni vele, hogy mindenkinek megvan a lélektani határa, ami alá nem szívesen megy.

Ha pedig megtaláljuk azt a lakást, amire vágyunk, nehogy elszalasszuk az okoskodásunkkal, mert nem egy és nem kettő ügyféltől hallottam az elmúlt két évben, a „de kár hogy nem hallgattam magára” mondatot.

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

Lakitelek és környéke
KAPCSOLAT: +36 30 399 3130