Nyugdíj előtt, nyugdíj után is lakni kell!

Nyugdíjazása után sok egyedülálló vagy párban élő nyugdíjas dönt úgy, hogy kisebb lakásba költözik, mert egy túl nagy lakás vagy családi ház fenntartása mind anyagilag, mind fizikailag megterhelő lenne számára.

S hogy miért érdemes meglépni?

Ezt a lépést azonban már néhány évvel nyugdíj előtt is meg lehet tenni, amennyiben a gyerekek már kirepültek. A kisebb lakásba költözést és a kiadások csökkentését a legtöbben csak úgy tudják megoldani, ha eladják jelenlegi otthonukat. Most még nem nehéz egy jó helyen lévő ingatlant eladni, viszont sosem lehet tudni, hogy mi lesz pár év múlva.

Ha van még jelzálog az ingatlanon

Ha a jelenlegi otthont még jelzálog terheli, hamarabb meg lehet szabadulni az adósságtól, egy kisebb lakásba költözéssel. Egy olcsóbb lakás vételével, az eladott ingatlan vételárának fennmaradó része a jelzálog törlesztésére fordítható, ráadásul jövedelemadót sem kell fizetni a megvásárolt lakás után.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
1Házikó

Ha még korai a költözés, akkor is megéri most megvenni a kisebb lakást

Ha semmiképp nincs még ott az idő a költözésre, de van rá lehetőség, hogy a jelenlegi otthon mellé venni egy kisebb lakást, ahol majd a nyugdíjas éveket szívesen el lehet tölteni, akkor mindenképpen érdemes már most vásárolni. A kisebbik lakást bérbe lehet adni, ami akár akkor is jövedelmező lehet, ha valamennyi hitelt fel kell venni a vásárlásához.

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

Lakitelek és környéke
KAPCSOLAT: +36 30 399 3130