Tabutéma, trauma

Örökölt sors, örökölt ingatlan

Örökölt sors, örökölt ingatlan. Egyik is, másik is nagy érzelmeket és nagy feladatot ró ránk, ha fel akarjuk dolgozni a múltból megörökölt viszonyulásokat.

Örökölt sorsunk feltárása egy transzgenerációs úton - mellyel tetten érhetjük életünk feszültségeit vagy elfogadni a múltat úgy, ahogy mi gondoljuk a megtörténteket és haladni a hallgatás nyomain, - ez a mi döntésünk.

Az örökölt ingatlanokkal viszont tennünk kell valamit, főleg ha nem csak egyedül döntünk felőle. A ház sorsát meg kell határoznunk akkor is, ha szép emlékek kötődnek hozzá, akkor is ha negatív élmények sokasága rejlik fel benne, de akkor is ha titkokat rejt a hajdan ott élők életével kapcsolatban.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
örökölt sors

Eladásra kínált örökölt ingatlan.

Az öröklés szomorú esemény következménye. Az örökölt házban, lakásban maradt emlékekkel és tárgyakkal megküzdeni, komoly fizikai és érzelmi feladat. A végső elszakadás, az ingatlan eladása szintén nem kis kihívás.

Az örökös, mint új tulajdonos a hagyatéki végzés birtokában, felkerül az ingatlan tulajdoni lapjára. Ezt az értékesítés megkezdése előtt érdemes a Földhivatalban ellenőrizni.

Eladására kerül az ingatlan, amikor idős szülő távozik közülünk és az örökös nem akarja azt megtartani. Az elhunyt idősnek általában élete utolsó éveiben már nem volt ereje a lakás karbantartására, így ezek az ingatlanok felújításra szorulnak. Emellett a kiürítésük sem kis feladat, a hosszú évek alatt felszaporodott és feleslegessé vált tárgyak selejtezése. Vannak örökösök, akik hosszú ideig képtelenek belépni a megörökölt házba.

Melyek a főbb feladatok az eladásra szánt, örökölt ingatlan esetében?

Az ingatlan kiürítésekor, helyiségről helyiségre haladva valamennyi tárgyról döntünk. Marad emléknek, adomány, eladás vagy kidobás a sorsa.

örökölt ingatlan

A tisztán bemutatott ingatlan akár milliókkal is többet érhet.

Ezután készítsük fel a lakást az eladásra. A rendezettség nagyon fontos, távolítsuk el a felesleges tárgyakat, a személyes dolgokat, húzzuk fel a redőnyöket, mossuk ki a függönyöket, legyen világos!

Ha nem ingatlanközvetítővel dolgozunk, hirdessük meg az eladandó ingatlant. Készítsük a helyiségekről fotókat, mely jól mutatja annak funkcióját, láttatja a nyílászárókat, a burkolatokat és a fűtési módot. A hirdetési szövegben minél több információt közöljünk, hogy az érdeklődő potenciális vevőjelöltként érkezhessen a ház megtekintésére. Ha az ingatlan gazdára talált, jöhet az adásvételi szerződés megkötése.

Ne feledjük, az örökölt ingatlan eladásából származó jövedelem ugyanúgy adóköteles, mint bármilyen más ingatlan értékesítéséből származó jövedelem.

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

Lakitelek és környéke
KAPCSOLAT: +36 30 399 3130