Gondolta volna? Az ősz a legjobb időszak lakásvásárlásra

Az év vége tipikusan az az időszak, amikor már sem a lakástulajdonosok, sem az új otthont keresők nem adnak el, nem vásárolnak ingatlant, és pláne nem költözködnek szívesen, ezért ilyenkor mindig csökken az aktivitás az ingatlanpiacon. Pedig az ősz kitűnő időszak lehet a lakásvásárlásra.

- Ősszel kevesen hirdetik meg eladó otthonukat. Akinek nem sürgős, az inkább kivárja a tavaszt, így ebben az időszakban csak komoly hirdetőkkel találkozhatunk az ingatlanpiacon. Akik ilyenkor hirdetnek, azoknak általában sürgős az eladás, és még az ünnepek előtt szeretnének költözni, ezért ezek az eladók sokkal rugalmasabbak és sokkal előnyösebb vevői alkupozíciót vívhatunk ki magunknak velük szemben.

- Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor kevesebb a hirdetés, így könnyebben ki tudjuk választani a nekünk tetszőket, és nem kell órákat eltöltenünk azzal, hogy az interneten böngészünk, és kevesebb lakást kell megnéznünk ebben a barátságtalan időben.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
Utcakép

- Kevesebb vásárlóval kell versenyeznünk, ami egyrészt szintén javítja az alkupozíciónkat, másrészt pedig, van időnk átgondolni, hogy valóban meg szeretnénk-e venni a kiszemelt ingatlant, nem kell gyorsan lecsapnunk rá, hogy nehogy elhappolják előlünk, így elkerülhetjük, hogy meggondolatlanság miatt rossz döntést hozzunk.

- Mivel az eladó sem szeretne az ünnepek alatt költözni, így jó esélyünk van arra, hogy nem nyúlik majd feleslegesen hosszúra az adásvétel, és minél hamarabb megkapjuk a kulcsokat.

- Hátrány viszont, hogy az őszi esős és hűvös időben senki sem néz szívesen lakásokat, ráadásul a rövidebb nappalok miatt munka után már nem indulhatunk lakásnézőbe, így azt a hétvégére kell halasztani, vagy szabadságot kell kivennünk, hogy még világosban lássunk.

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

Lakitelek és környéke
KAPCSOLAT: +36 30 399 3130