Ház körüli munkák ősz végén

Először az értékeket érdemes megóvni és téliesíteni.

Csobogókat, kerti tavakat leengedni, kimosni és lefóliázni. A szobrokat is érdemes a fagykároktól védeni, fóliával becsomagolni, szükség esetén körbedeszkázni.

A tetőt is ellenőrizzük, nézzük meg a cserepeket, a palákat, nem sérültek e, megfelelően rögzítve vannak e, mert a téli viharok utáni kárrendezés kényelmetlenebb, és sokkal költségesebb. Az ősz végeztével érdemes az ereszcsatornát is megtisztítani a falevelektől.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
Kerti bútor

Kerti használati eszközeinket pakoljuk fagymentes helyre, így a kerti bútorokat is. Előtte érdemes letakarítani és úgy elrakni. Amennyiben rongálásmentesen szét lehet szedni, tegyük meg, mert így rengeteg helyet tudunk spórolni.

Késő ősszel a leszedhető szúnyoghálót is érdemes leszedni, ha nincs rá szükség, ne sérüljön, ne koszolódjon. Egy lyukas háló annyit ér, mint egy fogatlan kutya.

A mediterrán és egyéb, nem fagytűrő növényeinket vigyük fagymentes helyre: kb. 15oC-os hőmérséklet a megfelelő, elegendő fénnyel. Az ősz végeztével érdemes a kerti áramforrást, csatlakozóaljzatokat áramtalanítani, szivattyút és a kerti csapokat vízteleníteni, megelőzve a fagykárt.

A fűtési rendszert, kazánt ellenőriztessük szakemberrel. Ennek elmulasztása élet- és balesetveszélyes!

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

Lakitelek és környéke
KAPCSOLAT: +36 30 399 3130