A tavasszal együtt rövidesen érkezik az építkezések szezonja!

Mennyi időt vesz igénybe egy családi ház megépítése?

Az utóbbi időben

egyre többen gondolkodnak házépítésen. Ettől mi sem természetesebb, hiszen a saját ház építésekor olyan otthont alakíthatunk ki magunknak, amely tökéletesen illeszkedik a szükségleteinkhez.

Ahhoz, hogy megépítsünk egy családi házat,

nemcsak magának az építkezési folyamatnak a kivitelezésére lesz szükségünk. Első lépésként papírmunka vár ránk. Terveket kell készíteni, hivatalokba kell járni. Minderre érdemes hónapokat rászámolnunk. Hogy mégis mennyit, az attól függ, hogy szükségünk lesz-e hiánypótlásokra.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
Minden munkálatot egy cég végez?

De persze

nem szabad megfeledkezni a szakági tervekről sem, hiszen szükségünk lesz vízvezeték-szerelésre, gázszerelésre, villanyszerelésre és minden esetben a közmű hálózat terveire is. Ne feledjük: egyszerűbb a tervek kigondolásakor változtatni a dolgokon, mint utólag! Ezért érdemes a ház megtervezésére sok időt fordítani, szakemberek bevonásával.

Magának a ház megépítésének az ideje

(szintén) sok mindentől függ, de leginkább magától a kivitelezőtől. Kérdéses lehet még, hogy minden munkálatot egy cég végez-e, vagy az egyes részfeladatokat más-más oldja-e meg. Ha egy kivitelezőről beszélünk, akkor sokkal valószínűbb, hogy a munka folyamatos lesz, mintha mindig a másik mesterre kellene várnunk. Ilyenkor ugyanis az egyes részek befejezése és elkezdése között sűrűn áll a munka. Ezeket az időkieséseket összerakva akár hónapokkal is csúszhat a házunk elkészülése.

A családi ház megépülésének idejét

befolyásolja az is, hogy milyen eszközökkel dolgoznak a mesterek. Ha a legkorszerűbb gépekkel, eszközökkel és anyagokkal építkeznek, akkor a munka gyorsabban és hatékonyabban zajlik. Ellenkező esetben azonban szintén nagy kiesésre lehet számítani. Ahogy az sem mindegy, hogy kizárólag szakemberekből áll-e a munkásgárda, vagy vannak olyanok is, akik még esetleg most tanulják a szakmát, vagy nem épp ez az a szakterület, amelyben egyébként jeleskednek.

Összességében, ha

minden a lehető legjobban megy, jók a mesterek, az egyes részfeladatok kiesés nélkül egymás után haladnak a korszerű eszközökkel és anyagokkal, akkor egy átlagos családi ház 3-4 hónap alatt felépíthető, de fél év alatt már biztosan kulcsrakész lesz.

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

Lakitelek és környéke
KAPCSOLAT: +36 30 399 3130