Festeni vagy nem festeni, ez itt a kérdés!

Régi dilemma lakástulajdonosoknál, hogy az eladni kívánt ingatlant annak meghirdetése előtt felújítsa-e. A tisztasági – vagy akár nagyobb volumenű – festés mindig látványos.

De kérdés, megéri-e?

Ha el akarja adni lakását, akkor már felesleges költenie rá, úgynevezett tisztasági festést végeznie, végeztetnie. Vagy épp azért érdemes pénzt áldoznia tetszetősebb állapotba hozására, hogy jobb áron adhassa el? Mérlegelje alaposan ezt a kérdést!

Míg ruhát készen, minden egyes cérnaszálat elvarrva szeretünk venni, addig lakást már nem biztos. Bár sokaknak egyszerűbb és kényelmesebb egy azonnal költözhető otthonra rábólintani, azért a helyzet valamivel összetettebb. Ráadásul, mint minden más tényező esetén, itt is vevője válogatja, ki mire vágyik. Ennek ellenére azért nagy átlagban le lehet vonni a következtetéseket.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘
Konyha

A felújításra szoruló lakások átlagosan 28 %-kal olcsóbbak, mint a jó állapotban lévők. Akkor mégis miért nem javasolt ezeket kifesteni eladás előtt?

– mert a jól felkészült, tapasztalt vevő úgyis felfedezi az esetleges hibákat és azt feltételezheti, hogy az eladó így akart eltakarni valamit.

– mert az érdeklődő jó eséllyel saját ízlésének megfelelően szeretné kifesteni (Szép, szép az a hupi lila fal, de én talán mégis inkább fehéret szeretnék…)

Az úgynevezett tisztasági festésre tehát inkább felesleges, mint hasznos rákölteni. Ettől függetlenül persze ártani sem árthat. Senki nem fog sértődötten sarkon fordulni egy ragyogóan tiszta fal láttán. Inkább az a gyakori, hogy nem tapsikol örömében és nem fogadja el érvnek a vételi ár tárgyalása során.

Jól bejáratott festő-mázoló kapcsolatok esetén viszont lehet, érdemes felhozni a témát és felkínálni a beköltözés előtt a felújítás elvégzését, természetesen a leendő tulajdonos igényeihez igazítva.

Kérdésed van, információra van szükséged?

Kattints az arcképre! (chat)

Lakitelek és környéke
KAPCSOLAT: +36 30 399 3130